Skellet verandert staalbouwwereld voorgoed

Skellet verandert staalbouwwereld voorgoed

Staalskeletbouwsysteem biedt tijd- en geldwinst

Sinds 13 januari is Skellet BV importeur van het innovatieve Skellet. In de afgelopen 5 jaar heeft grondlegger Ivo Swenters uit België zeer veel knowhow opgebouwd. Hij ontwikkelde het staalskeletbouwsysteem om snel en tegen zeer scherpe tarieven woningen en bedrijfspanden te bouwen. Daarnaast is de innovatie eenvoudig uitbreidbaar en enorm isolerend. Directeur Tim Rodenburg: “Skellet heeft zich bewezen als het gaat om eenvoud, stabiliteit en draagkracht.”

Directeur Rodenburg verwacht dat deze innovatie een forse vlucht gaat nemen. “Het systeem is een forse stap vooruit ten opzichte van huidige staalbouwsystemen. De staalconstructie is in combinatie met sandwich- en EPS-panelen enorm stabiel. Daarbij komt dat we nu heel licht kunnen bouwen, tot wel 1/3 van de traditionele staalbouw. Daarom kan ook de fundering minder zwaar worden uitgevoerd: opnieuw tijd- en geldbesparing. En natuurlijk extra duurzaam!”

Isolatie
Skellet bespaart op alle fronten voor de bouwer. Zowel aan de binnen- als de buitenzijde is iedere afwerking mogelijk. Skellet gaat zo moeiteloos de concurrentie aan met de traditionele bouw. De Sendzimir verzinking van de staalprofielen beschermt tegen corrosie, waardoor een aparte behandeling daarvoor overbodig is. Rodenburg: “Ook de isolatiewaardes zijn uitmuntend. Het bouwen zonder koudebruggen en met vocht ongevoelige materialen zorgt dat de isolatie volledig tot zijn recht komt. Deze oplossing biedt zoveel voordelen, zelfs de prijs van bouwprojecten gaat omlaag.”

Flexibel bouwen
De nieuwe importeur is enthousiast over het product: “Skellet gaat de bouwwereld op z’n kop zetten. De flexibiliteit die het systeem biedt, is enorm. Zonder grote kostenposten kun je zelfs tijdens de bouw nog veranderingen doorvoeren. Ook bij verbouwingen kun je de bestaande Skellet-constructie gebruiken om ruimtes uit te breiden. De constructie leent zich ook goed om later nieuw aan te bouwen of uit te breiden. Eigenlijk is de enige beperking de creativiteit van de gebruiker.”

Arbo
De winst van Skellet zit in tijd en geld, doordat de montage in hoog tempo gerealiseerd kan worden. Maar ook op het gewicht wordt winst behaald. Daarmee is de tussenkomst van montagekranen voor zware stalen en houten constructies verleden tijd, alsook het maken van zware funderingen. Ook lassen en boren is verleden tijd, waardoor Skellet ook zorgt voor fors minder lasrook en fijnstof. Vanuit Arbo-perspectief is dit een zeer interessante ontwikkeling.

Duur machinepark overbodig
Een Skellet-constructie is gemakkelijk te assembleren. Een simpele zaagmachine, rivettenpistolen en een schroef- en boormachine: meer is er niet nodig. Een duur machinepark is hierdoor overbodig. Dit maakt de innovatie ook interessant voor kleinere staalbouwers.

Over Skellet
Skellet is een gepatenteerd staal skelet bouwsysteem dat bestaat uit kruisvormige, stalen kokers met terug liggende vlakken. Het systeem is uitstekend geschikt voor de 2D elementenbouw, maar ook een 3D prefab aanbouw is mogelijk van industriehal tot woningbouw. Het systeem is in Nederland te verkrijgen via dealers.